Filmpje: Brazilian Wax

Filmpje: Brazilian Wax

FILMPJE: BRAZILIAN WAX

Door Serena, 21 april 2012, In Bad Douche & Lichaam, Beauty, Huidverzorging, Lifestyle, Persoonlijk

Afgelopen woensdag had ik een salonafspraak voor de site. Ja, dus. Niets bijzonders toch? Nou… Een beetje zenuwachtig was ik wel, want hoewel mijn gezicht normaal gesproken onder handen wordt genomen was nu een heel ander lichaamsdeel aan de beurt, voor een echte “Brazilian wax”, en wel mijn vagina. There, I said it.

The Waxing Company is opgericht door Claudia, een Braziliaanse schone die voor de liefde naar het koude Nederland is verhuist en hier nu zo’n 10 jaar woont. Eenmaal hier gesetteld kwam ze tot de ontdekking dat Nederland toentertijd nog geen speciale waxing salons kende. Een flinke (cultuur)schok, aangezien Braziliaanse meiden al vanaf hun 13e of 14e samen met moeders mee naar de waxing salon gaan.

Selena Claudia

Claudia was het niet gewend om te scheren, (en daarom liet ze haar familie speciale wax opsturen vanuit Brazilie en legde ze zichzelf in acrobatische knopen om het toch nog een beetje fatsoenlijk bij zichzelf te kunnen doen… dit was natuurlijk geen doen) dus ging ze op zoek naar een Nederlandse salon die het voor haar kon doen. Eindelijk vond ze er eentje, maakte een afspraak, kwam de behandelkamer binnen, gooide haar onderbroek in een hoek en dook de behandeltafel op. Het meisje wat haar zou waxen stond geschrokken met grote ogen te kijken. ‘Nee, mevrouw. U kunt uw broekje gewoon aanhouden hoor. Wij doen alleen de bikinilijn, dus het is niet nodig om alles uit te trekken’.

Claudia maakte toen voor het eerst kennis met het Nederlandse gezegde ‘nu breekt mijn klomp’. Ze besloot dat het tijd was om Nederland kennis te laten maken de waxcultuur van Brazilie. Beenhaar, okselhaar, schaamhaar, alles wordt daar gewaxt. Het is daar bijna net zo normaal als zeggen ‘ik ga even naar de kapper’. Onder het mom van, als niemand het hier doet, doe ik het zelf wel, startte ze The Waxing Company, de eerste waxing store van Nederland. Een salon waar alleen wordt gewaxt en die speciaal bedoeld is voor vrouwelijke klanten. Haar eerste filiaal was in Almere, waar Claudia zelf ook woont. Later breidde ze uit naar Amsterdam en sinds deze week opende haar derde filiaal in Utrecht.

Hoewel ik dacht dat waxen gewoon een kwestie van ‘een strip opplakken en trekken maar’ was, ben ik daar nu wel van afgestapt. Net zoals elk vak vereist ook het waxen een bepaalde techniek. Er is verschil in kwaliteit wax en de depilorada (een exotische naam voor het meisje die je komt waxen) moet er echt feeling voor hebben. Claudia leidt alle depilorada’s in haar salon persoonlijk op en ze neemt alleen genoegen met de beste van de klas omdat het in haar salons draait om kwaliteit.

Hieronder zien jullie Claudia met haar twee Braziliaanse depilodora’s.

Haar wax komt dan ook uit Australie (daar schijnt de beste kwaliteit wax vandaan te komen) en de depilodora’s werken heel snel en schoon. Handschoentjes aan en geen ‘double dipping’. Elke spatel die wordt gebruikt wordt meteen in de prullenbak gegooid. Het werk als depilodora is fysiek vrij zwaar: je staat de hele tijd en soms ben je wel een uur per klant bezig. Daarnaast moet je er wel plezier aan beleven. Het moet echt je ding zijn. Dat zijn allemaal dingen waar Claudia op let.

Hieronder deel ik mijn ervaring in een filmpje:

Bij The Waxing Company waxen ze alles: van je snor tot handen en voeten, (onder)rug, billen, armen, benen en natuurlijk de
schaamstreek. Het is een salon gespecialiseerd op waxgebied en je bent hier dus in goede handen.

Bij aankomst in de behandelkamer moest ik mijn onderkant uittrekken. Nu ben ik niet zo preuts dus voor mij was dat no problemo. Hop, broek uit, onderbroek uit (sokken ook maar uitgetrokken) en liggen. Je kon merken dat Claudia er ook superrelaxed bij was (joh, die ziet er wel 20 op een dag!) dus er waren totaal geen ‘awkward moments’ om het zo maar even te noemen. Ik had mijn haartjes een week laten staan, dus het was wel hairy maar ook weer niet te erg.

Mijn benen werden gebogen en plat naast me neergelegd zodat ze er goed bij kon. Mijn huid werd daar eerst ontsmet en vervolgens ging er een flinterdun olielaagje op. Dit laagje voorkomt dat de wax straks alleen aan mijn haartjes blijft plakken en niet stukken huid meeneemt (yes, that happened to me once). Goed. Nu ging het toch echt gebeuren. Ik was een beetje bang voor de pijn, aangezien ik soms wel door de grond kan gaan wanneer ik een ingegroeid haartje lostrek met een pincet.

Er zijn vier soorten wax en omdat ik getint ben (met donkere haartjes) pakte Claudia de donkere wax. Deze wax was speciaal bedoeld voor mijn soort haartjes. De wax rook heerlijk naar chocolade en kokos of misschien zat er iets anders doorheen, maar de geur was in elk geval lekker exotisch! Wanneer de wax erop gaat is het nog vloeibaar en warm (precies de goede temperatuur) maar de wax wordt al snel hard wanneer het afkoelt. Dan haalt ze een beginnetje aan de wax en trekt ze alles eraf als een pleister.
Ratsj!

Yes, dat voelde ik wel! Vooral daaronder bij je schaamlippen is het erg gevoelig! Maar, omdat mijn haartjes nog dik en stug zijn van het vele scheren is de eerste keer wel meteen de meest pijnlijke. Het ergste is achter de rug, vanaf nu zal het alleen maar minder pijnlijk worden. Ik kon trouwens merken dat Claudia er plezier in had. Elke strip werd voor mijn neus gehangen en ze glunderde haast van trots wanneer ze zei ‘Kijk eens! Lekker veel eraf!’.

Wat ik fijn vond was de grondigheid. The Waxing Company levert geen half werk. Alles, maar dan ook echt alles moest eraf. Zelfs de achterkant. Ja, jullie lezen het goed. Toen ik dacht dat het bijna voorbij was moest ik me omkeren en mijn billen een beetje uit elkaar trekken. Claudia liep alles op het einde nog even na. Hele kleine haartjes werden weggehaald met de paarse wax, een wax die speciaal ontwikkeld is voor haartjes van 1 mm lang. Na de sessie waren alle (echt alle!) haartjes weg en voelde het lekker glad en zacht (want ook dode huidcellen komen mee) aan. Heerlijk!

Claudia behandelde het gewaxte gebied nog even na met een speciale kalmerende lotion (die lege haarzakjes laat dichttrekken) en een cooling gel en daarna was ik good to go! Ik trok mijn onderbroek weer aan en dacht bij mezelf ‘he, wat voel ik me lekker fris en bijzonder nu!’. Het gevoel is te omschrijven als de dag waarop jij een sexy lingeriesetje aantrekt naar een doodnormale kantoordag. Niemand weet het, niemand ziet het, maar toch voel je je anders. Mooi en speciaal. Je doet zoiets echt voor jezelf. En met hetzelfde gevoel liep ik de salon weer uit. Alsof je een geheimpje bewaard. Een leuk gevoel hoor, ik was er gewoon helemaal in mijn nopjes mee!

Over 3 weken ben ik weer aan de beurt. Ik ben benieuwd of het dan al stukken minder pijn doet. Ook ben ik benieuwd hoe lang mijn haartjes nu wegblijven na de eerste keer. Het is nu bijna 3 dagen geleden en het is nog even glad als toen, dus ik hoop dat dit nog een paar dagen zo blijft. Uiteindelijk is het de bedoeling dat ik slechts om de 6 weken terugga en dat de haartjes zo’n 5 weken wegblijven. Hoe chill is dat! De volgende keer doe ik meteen mijn oksels. En wie weet laat ik mijn benen ook wel gewoon doen. En mijn snor. Ik ben helemaal enthousiast en het liefst laat ik alles vanaf nu gewoon waxen! 🙂

The Waxing Company

Alle info die je nodig hebt vind je op de website van The Waxing Company. Er zijn vestigingen in Almere, Amsterdam en Utrecht en klanten komen uit alle hoeken van Nederland voor een waxbeurt. Claudia vertelde met trots over klanten uit Groningen, Tilburg en zelfs Frankrijk, maar hopelijk gaan ze zaken zo goed dat ze binnenkort ook een salon bij jou in de buurt kan openen.

Ik ga jullie op de hoogte houden van mijn wax-avonturen!

Wat vinden jullie van waxen? Zien jullie er de voordelen van in? En zou jij het spannend vinden om je schaamstreek te laten waxen door een Braziliaanse depilodora?

Until next time,
Serena Verbon

Pin It on Pinterest