Zo is het om een Brazilian Wax te nemen

Zo is het om een Brazilian Wax te nemen

Een uitleg over exact hoeveel pijn het nu echt doet.

Alleen de clichés waren me bekend: het doet pijn en je bent langer kaal. Het was met deze summiere kennis dat ik op een woensdagavond in een café zat en besloot een stukje dronkener te worden dan normaal omdat ik eigenlijk niet zo goed wist hoe om te gaan met de Brazilian Wax-afspraak de volgende ochtend om 10.00 uur en het me opeens heel duidelijk werd dat iemand met een hete wax down under zou gaan en die er met haren en al weer af zou trekken.

Mijn gezelschap adviseerde unaniem: van tevoren twee pijnstillers slikken. Mijn gezelschap wees me tegelijkertijd op het feit dat het de eerste keer het pijnlijkst is. Dit is hoe het ging.

DE SALON
Over de salon kan ik kort zijn: die was top. Ik liet me waxen bij The Waxing Company in de Amsterdamse Rivierenbuurt. Je komt binnen in een soort sixties space age witte ruimte die er vooral heel schoon uit ziet, en dat is belangrijk als je er straks je kleren uit moet gaan trekken. Ik werd geholpen door Cláudia Justino, een Braziliaanse die veertien jaar geleden naar Nederland kwam en dus al járen waxt. Daar is ze zelf ook heel trots op, en terecht; de wereld heeft wax-experts nodig, want dat zijn precies de mensen waar dummies zoals ik het liefst naartoe willen.

Cláudia liep met me naar een kamertje met een chirurgisch ogende tafel en een soort campingfornuis met drie potjes hete wax en met een knikje maakte ze me duidelijk dat ik mijn broek uit mocht trekken en op de tafel mocht gaan liggen.

Lees meer…

Pin It on Pinterest