Home » In de pers » Online media » Beautynieuws.nl

Review: the full Brazilian Wax

Het waxen van de schaamstreek is een tijdelijke ontharingsmethode waarbij ook de wortels van haar worden verwijderd. De haren komen minder snel en zachter terug dan bij scheren of het gebruik van ontharingscrème. Ook dode huidcellen worden verwijderd, waardoor de huid gladder en zachter wordt. De standaard Brazilian wax is een smalle lijn of verticale streep van schaamhaar boven de vagina. Bij een full Brazilian (Hollywood wax) gaat al het haar er af. Klinkt eenvoudig, maar dat is het niet. Kun je de kunst van het waxen niet beter overlaten aan professionals zoals de depilado's van The Waxing Company? Wij namen de proef op de som en vonden Marjolijn (42) bereid om deze behandeling te testen.

Marjolijn (42) test de Full Brazilian Wax:
Of ik voor BeautyNieuws.nl een keer een Full Brazilian Wax wil ondergaan en mijn bevindingen aan de lezers vertellen? Dat is toch wel een vraag waar ik even over na moet denken. Maar omdat ik er steeds meer over lees vind ik het toch leuk en spannend om het een keer te ervaren. En ik wil gewoon weten hoe het voelt, vind het best stoer om het te doen. Dus op naar de Waxing Company in Amsterdam.

Als ik binnenkom in de wachtkamer tref ik een paar vrouwen aan. Niet alleen Nederlandse, maar ook een Surinaamse en een Arabische vrouw. Ik krijg een kop thee en ontmoet Claudia die me zal gaan behandelen.

"Braziliaanse vrouwen beginnen al op jonge leeftijd met ontharen en leren de kunst van het waxen van moeders en vriendinnen. Ze ontharen niet alleen benen en oksels, maar ook de schaamstreek. Een Brazilian wax geeft je het gevoel zeer schoon en hygiënisch te zijn" vertelt de van oorsprong Braziliaanse Cláudia Justino. Ze was een van de eerste vrouwen die "the Brazilian wax" in Nederland introduceerde in haar salon 'The Waxing Company' in Almere. Ze vraagt me welke behandeling ik wil, en ik besluit om voor de 'full Brazilian Wax" te gaan. Vervolgens neemt ze me mee naar een van de behandelkamers en verzoekt mij vriendelijk om mijn spijkerbroek en ondergoed uit te doen.

Pardon?? Mijn ondergoed helemaal uit, moet dat echt? Claudia legt uit dat veel vrouwen het niet prettig vinden om zonder ondergoed of string behandeld worden, maar dat het voor de behandelaars (alleen maar vrouwen) de gewoonste zaak van de wereld is. Ze hebben echt alles al gezien: vrouwen met heel veel haar, vrouwen met weinig haar, geen reden om me voor wat dan ook te schamen. Ondanks deze geruststellende woorden kruip ik met een bloot onderlijf en enige schaamte op de behandeltafel.

Claudia trekt latex handschoenen aan en begint met het reinigen en ontsmetten van mijn schaamstreek. Daarna wordt er prewax aangebracht. Dit goedje zorgt ervoor dat de wax wel aan de haren plakt, maar niet aan de huid.

In het begin van de behandeling ben ik nog niet erg ontspannen. Tenslotte ligt je niet iedere dag in je blote billen op een behandeltafel. Het voelt een beetje alsof je bij de gynaecoloog of dokter bent. Je weet dat er een deskundige met je bezig is, maar het voelt nog niet echt gemakkelijk. Claudia doet geroutineerd haar werk. Het lijkt op een verpleegster je wast omdat je een operatie moet ondergaan. Langzaam aan word ik rustiger

Dan gaat het echte werk beginnen: het aanbrengen van de wax. Voor alle haartypen en voor alle lichaamsdelen zijn er verschillende soorten wax. Voor de zeer gevoelige schaamstreek kiest Claudia voor Lycon Strawberry berry nice, een wax die naar aardbeien ruikt. Ze vertelt me dat de haren in kleine deelgebiedjes en volgens eigen techniek verwijderd worden. Alle vrouwen die bij haar werken moeten deze techniek goed onder de knie hebben voordat ze zelfstandig mogen waxen. Gemiddeld duurt die opleiding 2 jaar.

Ik voel de warme was op mijn huid. Het is niet te heet, ik kan het goed hebben. Ze laat de was een tijdje zitten en trekt het er vervolgens met een klein, vinnig rukje van af. Het valt me mee, je voelt het wel even, maar het doet niet echt pijn. Ze werkt in kleine deelgebiedjes de hele schaamstreek bij en ik vind het allemaal goed te hebben. In de wax zitten de verwijderde haartjes met wortel en al (zie foto). De behandeling verloopt nagenoeg pijnloos totdat mijn schaamlippen aan de beurt zijn. De buitenkant hiervan blijkt echt heel gevoelig: het doet ongelooflijk pijn. Maar meteen nadat de wax hier verwijderd is legt ze de hand op mijn huid waardoor de pijn snel verdwijnt. Maar het was wel even heftig. Ongerust vraag ik of ik mag zien hoe het er beneden nu uitziet. Ze geeft me een spiegel en ik constateer dat er op de plaatsen waar de haartjes hebben gezeten rode bultjes zitten. Ook is de huid wat opgezet en rood. Volgens Claudia is het meestal binnen een klein uurtje weer rustiger.
Ik ben blij dat ik de behandeling heb doorstaan en wil van de behandeltafel afstappen. Claudia vraagt of ik me even wil omdraaien. Bij een echte full Brazilian Wax hoort immers ook het ontharen van de bilnaad. De achterkant ook nog? Nou ja, toe maar, ik lig hier nu toch. Dit gebied is lang niet zo gevoelig als de voorkant en het is dus zo gebeurd.

Na de behandeling pakt Claudia een flacon met Lycon Spa ingrown X-it solution. Ze sprayt het complete behandelde gebied in. Het helpt bij het voorkomen van ingegroeide haren. Deze spray geeft ze mee, zodat ik deze de komende dagen ook thuis kan gebruiken.

Ik voel de spray op mijn huid, het prikt een beetje, maar voelt tegelijkertijd ook fris aan. Als ik van de behandeltafel af kom is de huid al een stuk rustiger. De rode bultjes zijn een stuk minder geworden.
De volgende dag is de huid nog wel een beetje rood en opgezwollen, het voelt ook nog wat gevoelig, maar ik heb geen pijn. Een paar dagen later fiets ik weer rond. Mijn huid is glad en zacht en ik heb nergens last van. Ik voel me ongelooflijk fris en schoon. De haartjes blijven 3-6 weken weg, dus ik hoef me voorlopig geen zorgen te maken.
Of ik de behandeling aan zou raden? Als je het zelf een fijne gedachte of een fijn gevoel vindt moet je het doen, anders niet. Doe het alleen voor jezelf en voor niemand anders. En of ik het zelf nog een keer ga doen? Dat houd ik liever privé ;-)

Behandelmogelijkheden full brazilian wax
Een full Brazilian Wax is onder andere mogelijk bij de Waxing Company en kost 35 Euro. Er worden uitsluitend vrouwen behandeld. De salons zijn nu te vinden in Almere en Amsterdam en binnenkort ook in Utrecht.

1844a.jpg  1844b.jpg

Bron:

Publicatie datum: 23-03-2012
Bezoek website