De voordelen van waxen

De voordelen van waxen

Onlangs werd ik uitgenodigd voor een waxbehandeling bij The Waxing Company. De eigenaresse van The Waxing Company, Claudia Justino komt uit Brazilië. Brazilië staat bekend om het mooie weer en vrouwen met smooth bodies en piepkleine bikini’s. In Brazilië gaan de meisjes al vanaf hun twaalfde met hun moeder mee naar de waxsalon. Vaak maken ze er een gezellige familiebijeenkomst van. De vrouwen gaan na het waxen dan nog vaak gezellig een drankje doen of met zijn allen ergens een hapje eten.

Het viel Claudia op dat in Nederland niemand van waxen had gehoord en iedereen in de weer was met scheermesjes. In 2008 opende Claudia Justino dan ook haar eerste waxsalon in Almere. Waxen was toen nog bij weinigen bekend maar inmiddels weet zowat iedereen wat waxen is. Claudia heeft dus een groot aandeel gehad in het bekend maken van waxen in Nederland. Je zou deze Braziliaanse schone als de ‘Queen of wax’ kunnen zien.

In Nederland zijn er nog genoeg vrouwen nog nooit een wax hebben uitgeprobeerd. Ze zijn vooral bang dat het pijn doet. Nu ik mij inmiddels 3 keer heb laten waxen kan ik jullie goed vertellen wat nou de voordelen van waxen zijn. En de nadelen natuurlijk. Eerlijk is eerlijk.

De voordelen van waxen:

Je schaamstreek wordt super zacht. Niet alleen de haartjes worden verwijderd maar ook de dode huidcellen. Als je nog nooit gewaxt hebt, zal het jou echt verbazen hoe lekker zacht het daar kan zijn. Ook je bilspleet wordt super zacht. Vooral tijdens het douchen voelt dit super lekker aan. Na het waxen ben je minimaal 2 weken super glad. Waar je bij scheren na een dag al stoppels ziet, krijg je na een waxbeurt een mooie gladde huid. Door het waxen worden alle haartjes eruit getrokken, hierdoor heb je meteen ook veel minder haartjes. Waxen maakt het ‘down under’ echt een heel stuk mooier en hierdoor is het dus ook met recht een beauty behandeling. Het scheelt je ook veel tijd. Je gaat eens per 3-5 weken naar de waxsalon en je hebt er verder geen omkijken naar.

De nadelen van waxen

Naast de voordelen van waxen zijn er ook enkele nadelen. Persoonlijk vind ik ze niet opwegen tegen de voordelen maar ik wil ze wel even naar voren brengen. Zo moet je echt even op je tanden bijten bij de behandeling zelf. Persoonlijk vind ik het meevallen maar er zijn er ook mensen die er meer last van hebben. De pijn wordt steeds minder naarmate je vaker waxt, ook omdat er steeds minder haartjes zijn. Waxen is een stuk duurder dan scheren, voor sommige kan het een keuze zijn om vanwege geldredenen voor scheren te kiezen. Na het waxen loop je er 2 weken perfect bij, hierna moeten de haartjes toch echt even gaan groeien voordat er weer gewaxt kan worden. Daarnaast heb je met waxen wat meer kans op ingegroeide haartjes dan bij het scheren. De een is hier wat gevoeliger voor dan de ander. Een goede verzorging kan dit probleem voorkomen of verminderen.

The Waxing Company waar ik ben geweest zit gevestigd aan de Scheldestraat in Amsterdam. Daarnaast heeft The Waxing Company ook filialen in Utrecht, Almere en Antwerpen. Bij The Waxing Company zijn alleen vrouwen welkom. Er zijn dus geen mannen onder het personeel en ook niet als klant.

Lees meer…

Pin It on Pinterest